Aktuális

Perlik a buszsofőrök a BKV-t

Elmaradt bérpótlékok miatt hozott létre pertársaságot a Egységes Közlekedési Szakszervezet a buszsofőrök számára. Több mint kétezer munkavállalót érinthet az ügy.

A jegyellenőrzés pluszmunka, amiért pluszbér jár, ezt a szolgáltatás megrendelője, a Budapesti Közlekedési Központ sem vitatja. Azonban a cégvezetés a jegyellenőrzés bevezetése óta eltelt három évből csak egyet ismer el – mondta a Népszabadság keddi számában Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a buszsofőrök elmaradt, első ajtós jegyellenőrzésért járó bérkiegészítésének kifizetésére a szakszervezet pertársaságot alapított, amelyhez keddtől minden érintett járművezető csatlakozhat. Azt követelik, hogy az első ajtós jegyellenőrzés kezdetétől, 2012 májusától fizesse ki a cég a pluszmunka jutalékát és annak kamatait. A pertársaság keresetlevele a napokban megérkezik a bíróságra.

Perlik a buszsofőrök a BKV-t
Forrás: Wikipedia/Tacsipacsi

A szakszervezet szerint van olyan buszsofőr, akinek 200 ezer forinttal tartozik a BKV, az összkövetelés elérheti a 300 millió forintot is. Számításaik szerint több mint kétezer munkavállaló lehet érintett az ügyben.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a szakszervezetnek küldött korábbi levelében azt írta: a BKK és a BKV is kötelezettséget vállalt a többletjuttatás kifizetésére. De azt is hozzátette, hogy ez csak azoknak a járművezetőknek adható, akik maradéktalanul teljesítik az első ajtós felszállási rendből adódó feladataikat.

Még több BKV az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top