Aktuális

Eljutott az 1000 adag élelmiszer egy része a röszkei menekülttáborba

Végül sikeresen eljutott Röszkére annak az 1000 adag élelmiszernek az egyharmada, amelyet a napokban a szerb határon rekedt menekültek megsegítésére ajánlottak fel, de az önkénteseket visszafordították.

A hét elején önkéntesek próbáltak a szerb határon rekedt menekülteknek adományokat juttatni, azonban Röszkénél visszafordították őket. Azóta a Segítsünk a menekülteknek! oldal támogatói segítségével az ezer adag romlandó étel eljutott a leginkább rászorultakhoz, sőt a menekülttáborba is sikerült háromszáz csomagot elszállítani. A hírt a zártkörű csoport egyik tagja tette közzé, aki maga is segített az élelmiszerek továbbításában.

“Az az 1000 adag élelmiszer, amit a határon nem sikerült átjuttatni két nappal ezelőtt, mind jó helyre került. Körülbelül egyharmada azonnal hajléktalanokhoz jutott, második harmadát elvittétek Horgasra személyautóval, a maradék pedig egy alföldi falu, Fülöpszállás szegényeihez jutott el.
A mai hírek szerint a menekültek nagy része elment a magyar határ mellől, és Horvátország, Szlovénia irányában próbálkozik eljutni Ausztriába. Megkerestük a zágrábi és a ljubljanai segítőket, a napokban tervezünk az ottani menekülttáborokba adományokat eljuttatni.
A meglévő élelmiszerek másik részét, tárgyi adományokkal együtt, menekülttáborokba fogjuk eljuttatni” – olvasható a Segítsük a menekülteket oldalon.

Eljutott az 1000 adag élelmiszer egyrésze a röszkei menekülttáborba

További Röszke, menekült témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top