Aktuális

Szexuális tartalmat ajánl az ötödikesek erkölcstankönyve

Az ötödikes erkölcstan tankönyv szerzője olyan weboldal böngészését javasolja a diákoknak, amely szexuális tartalmat is közzétesz.

Az Index egyik olvasója szúrta ki az ötödikes erkölcstan tankönyv első fejezetében azokat a “hasznos” tanácsokat, melyek között olyan bulvár oldal ajánlása is szerepel, amelyre kattintva az ezotéria, a celebhírek és a szexuális tanácsadások mellett áltudományos kamupszichológiát is olvashatnak a 10-11 évesek.

Nem az ötödikeseket célozza meg az oldal

Az ajánlott weboldal szerkesztői vélhetően legszebb álmukban sem gondolták, hogy állami tankönyv hivatkozik majd egyszer az írásaikra. Az oldal célcsoportja az ötödikeseknél jóval idősebb, hiszen inkább a 14 és 24 év közötti lányokat, fiúkat szólítja meg. Hogy mit tartalmaz? A sztárhírek mellett pletykákat, a fiatalok számára érdekes híreket, különféle személyiségtesztet.

A címoldalon néhány napja olyan cikkek is szerepeltek, mint hogy jönnek a szexrobotok, vagy egyre több betépett kisállat kerül orvoshoz, de a szerkesztők sokféle szexkiegészítőt is ajánlanak, mint például a mélytoroksprayt.

Felnőtt oldalt ajánl az ötödikesek erkölcstankönyve

Hiteltelen személyiségteszteket ajánl az erkölcstan tankönyv

A tankönyvben ajánlott személyiségtesztek is éppen olyan színvonalúak, amilyen egy ilyen jellegű oldaltól elvárható. Az egykérdéses (!) személyiségtesztekből az ötödikesek megtudhatják, mit mond el a róluk, hogy az állatkertben melyik állatot nézik meg először. Ha például a vízilovat, az azt jelenti, hogy “nagy akaraterővel rendelkezel, céltudatos vagy, és mindenbe 110 százalékot adsz a célod elérése érdekében. Gyakran azonban annyira fejjel rohansz a falnak, hogy a következmények sem érdekelnek” – olvasható az Index.hu-n.

Hogy az ötödikes erkölcstan tankönyv szerzője mennyire látogatja az általa ajánlott oldalt, és mit gondol az erkölcstanról, bennünket mindenesetre igencsak elbizonytalanított.

További cikkek tankönyv témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top