Aktuális

Elkészült a Mad Max vagon

Kiderült, mivel lesz lezárva a Röszkétől délre, Horgos felé kilépő vasútvonal. Egyszerű megoldást választottak, kérdés, mennyire fog beválni.

A Szerbia felől érkező menekültek jelentős része eddig nem bajlódott a gyorstelepítésű drótakadály (gyoda), illetve az itt-ott már elkészült kerítés megmászásával, jóval egyszerűbb módon, a minimális forgalmú, Szeged-Újvidék között járó vicinális sínjein gyalogoltak át az államhatáron. Keddtől ez a lehetőség megszűnik, a Büntetés-végrehajtás szakemberei ugyanis egy tehervagonnal zárják le a kerítésen tátongó rést – vette észre az index.hu.

Elkészült a Mad Max vagon

Ez a vagon zárja majd el a síneknél levő rést

A Mad Max vagon elejére egy konzolt hegesztenek fel, amit aztán még NATO-szögesdróttal is alaposan körbetekernek, ezen kívül lécekkel is a már meglévő kerítéselemekhez kapcsolják. Egyszerűbb és olcsóbb megoldás ez így, mintha kaput építettek volna és mivel jelenleg amúgy is szünetel a vasúti közlekedés a szárnyvonalon, a vagon nem akadályozza a forgalmat sem.

További cikkek menekültügy témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top