Aktuális

Hitlertől az osztálypénzig – minden volt a tanítónő Facebookján

Kirúgta a Klik azt a pesterzsébeti tanítónőt, aki politikailag inkorrekt tartalmakkal fűszerezte bárki számára látható Facebook-üzenőfalát.

Többek közt Adolf Hitlert dícsérő tartalmú bejegyzéseket osztott meg nyilvános Facebook-üzenőfalán egy pesterzsébeti tanárnő, az esetre még augusztusban derült fény.

A 444.hu hírportál a tanítónő fb-profilját jelentette az iskola igazgatójának. Ő felszólította a húsz éve az iskolában dolgozó tanítónőt Facebookja moderálására. A Klebesberg Intézményfenntartó Központot (Klik), a tanítónő munkáltatóját a köznevelésért felelős államtitkárság soron kívüli vizsgálatra utasította.

Hitlertől az osztálypénzig - minden volt a tanítónő FacebookjánEgy kicsit túltolta

A vizsgálat pedig nem is járhatott mással, mint a tanítónő elbocsátásával, mivel a Klik elítél “minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást”. Az államtitkárság szerint fontos, hogy “a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek”.

További anyagok a témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top