Aktuális

Önkénteseket, adományokat vár a Vöröskereszt

Orvosokat, mentősöket, védőnőket, szociális munkásokat, laikus elsősegélynyújtókat és segítőket keres a debreceni Vöröskereszt. Takarót, élelmiszert, ásványvizet is gyűjtenek a Sámsoni úti befogadó állomás lakóinak.

Önkéntes szakemberekre és önkéntes segítőkre van szükség a menekültügyi humanitárius szolgálathoz Debrecenben, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete ezért önkénteseket toboroz; orvosokat, mentősöket, szociális munkásokat, védőnőket, egészségügyi dolgozókat, orvostan-, mentőtiszthallgatókat, egyetemistákat, laikus elsősegélynyújtásban jártas és legjobb tudásukkal, képességeikkel segíteni akaró civileket keres. A menekült emberek és családok átmeneti itt tartózkodásával járó szenvedés enyhítése, és a napokban kialakult zsúfoltság következményeinek a megelőzése a cél.

Önkénteseket, adományokat vár a Vöröskereszt

 Mindenkire szükség van

A jelentkezőket a hajdubiharmegye@voroskereszt.hu e-mailcímen, a szervezet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/hajdubiharmegyei.voroskereszt) vagy munkaidőben a 52/ 531-427-es, a 70 933 8533-as telefonszámon, és személyesen a megyei irodában (Debrecen, Simonffy utca 44.) várják a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek. A feladatokat a szaktudást, egyéni képességeket, szándékokat egyeztetve osztják ki, és nyitottak a szakemberek és segítők ötleteire is. A jelentkezési lap letölthető a hajdubiharmegye.voroskereszt.hu honlapról.

Menekülteknek gyűjt a megyei Vöröskereszt

Fekvőalkalmatosságokra, takarókra, plédekre, hálózsákokra és a zsúfoltság gondjait enyhítő adományokra van szükség Debrecenben, hiszen a helyi befogadóállomáson tartózkodó menekült emberek száma hirtelen megnőtt. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete gyűjtést hirdet, hogy – társzerveivel együtt – enyhítse a migráns emberek, gyermekek, családok szenvedését.

Étel, ital, takaró

A Vöröskereszt kéri, hogy aki teheti, az előbbieket, és ásványvizet, azonnal fogyasztható élelmiszert (kekszet, bébiételt, gyümölcsöt), pelenkát, cumisüveget, tápszert hozzon a Vöröskereszt megyei irodájába (Debrecen, Simonffy utca 44.) hétfőtől péntekig 7.30–16.00, pénteken 7.30 és 14.40 között, vagy a Cegléd utca 6. alatti adománykezelő helyre, ahol hétfőn és pénteken 8.00 és 12.00 óra között, szerdán 12.00-től 16.00 óráig fogadják az adományokat az önkéntesek és a munkatársak.  Akinek nem felel meg ez az időpont, kérjük, egyeztessen az 52/ 531-427-es telefonszámon.

További cikkeink a menekültügyről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top