nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Nem kaphatják meg a tankönyveket a diákok, amíg a szülők nem fizetnek

Nem kaphatják meg a tankönyveket a diákok, amíg a szülők nem fizetnek

Néhány iskolában addig nem kaphatják meg a tankönyveket a gyerekek, amíg azokat a szülők ki nem fizetik. Pedig mindez tilos.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Bár a jogszabály szerint a szülőknek szeptember 15-ig csekken kell befizetniük a tankönyvek árát, sok iskolában ennek ellenére feltételként szabják, hogy a gyerek csak akkor kaphatja meg a tankönyveket, ha azokat előbb kifizette a szülő.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének vezetője szerint mindez tilos, ugyanis csak azt követően várható el a fizetés, ha a gyerek átvette a tankönyveit. Ami tovább bonyolítja a fizetést, hogy a szülők többsége még meg sem kapta még a csekket, amivel fizetni tudna – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Iskolakezdés: nem kaphatják meg a tankönyveket a diákok, amíg a szülők nem fizetnek

További tankönyv témájú cikkek az NLCafén

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon