Aktuális

Óriás ceruzákkal gyűjtenek adományokat iskolakezdéshez

A budapesti Erzsébet téren óriási, közel 4 méteres, fából készült, sündisznóra emlékeztető színes installáció vonzza a járókelők tekintetét: az E.ON ezzel szeretné felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési adománygyűjtő akciójára.

Szerda délelőtt a Design Terminál előtt tartott sajtótájékoztatót az Ökomenikus Segélyszervezet, illetve az iskolakezdési kezdeményezés fő támogatója, az E.ON, amely nem kevesebb, mint hétmillió forinttal járult hozzá az akció sikeréhez. Az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, Jamniczky Zsolt ebből az alkalomból egy óriási piros ceruzát nyújtott át Lehel Lászlónak, a segélyszervezet elnök-vezérigazgatójának.

Óriás ceruzákkal gyűjtenek adományokat iskolakezdéshez

“Az E.ON nagyon sok társadalmilag fontos területen támogat és segít, az egyik legfőbb értékünk, hogy a vállalat a jövő generációjára összpontosít. Hiszünk a gyerekekben, úgy gondoljuk, hogy minden beléjük fektetett energia többszörösen megtérül a jövőben” – mondta Jamniczky az átadást megelőzően.

“Mi az E.ON-nál már most, a jelenben a jövőt is építjük, számtalan olyan programon dolgozunk, amelyeknek az eredményét akár 5, 10 vagy akár 15 év múlva látjuk. Akkor, amikor a mai kisiskolások felnőtté válnak. Szeretnénk, ha ők stabil háttérrel készülnének a jövőre, amiben a tanulmányaik támogatása igen meghatározó segítség lehet. Az Ökumenikus Segélyszervezet pedig ehhez évek óta megteremti nekünk a módot a segítségadásra.

Azért, hogy az idei Iskolakezdés együtt! kampány sikeres legyen, aktívan részt veszünk abban is, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hiszen mindenki energiája számít! Hogy erre felhívjuk mások figyelmét is, a Hello Wood csapatát kértük fel arra, tervezzünk együtt erre a programra egy igazán figyelemfelkeltő installációt. Így született meg az a ceruzákból álló »süni«, amely Budapest szívében, az Erzsébet téren fog állni 2 hétig, és ahonnan mindenki elvihet egy-egy ceruzát. Reméljük, hogy elérjük célunkat, és ezzel másokat is adakozásra késztetünk.”

Óriás ceruzákkal gyűjtenek adományokat iskolakezdéshez

“Szeretjük ezt az iskolakezdési akciót, amit már évek óta megrendezünk – vette át a szót Lehel László. – Itt szeretném elmondani, hogy az összegyűjtött adományokból nem csak a Magyarországon élő, de erdélyi és kárpátaljai gyerekeket is támogatunk. A gyerekek az akció keretében nem egységcsomagokat, hanem személyre szabott iskolatáskákat kapnak majd. Szeretném megköszönni a támogatást önkénteseinknek, Wolf Katinak és Decker Attila világbajnok válogatott vízilabdázónak, valamint a Hello Woodnak, akik az E.ON felkérésére kreatív partnerként részt vettek az installáció felállításában.”

Óriás ceruzákkal gyűjtenek adományokat iskolakezdéshez

Ráday Dávid, a színes installációt megalkotó Hello Wood egyik tagja felhívta a figyelmet, hogy a hatalmas színes ceruzák végeibe valódi színes ceruzákat rejtettek, amelyeket a járókelők magukkal vihetnek, hogy otthon is emlékeztesse őket az adományozás fontosságára. Az Erzsébet téren egyébként adományozási terminál is üzemel, de emellett a 1353-as adományvonalon is várja a segélyszervezet a felajánlásokat.

(x)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top