Aktuális

Iskolakezdés: ezekre a kedvezményekre számítsunk

Olcsóbb lesz a tankönyv, és sokkal többen ingyen juthatnak hozzá, valamint az étkeztetésben is leszek új kedvezmények.

Tankönyvek

Az általános iskolásoknak az 1–3. évfolyamon alanyi jogon ingyen jár a tankönyv, a többi évfolyamon pedig nekik nem kell fizetni a könyvekért:

  • szociálisan rászorulók
  • nagycsaládosok
  • tartósan beteg tanulók

Rajtuk kívül az 5. 7. és 9. évfolyamon az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kifejlesztett, digitális tartalmakkal kiegészített földrajzi és történelematlaszokért sem kell fizetniük a diákoknak – idézi a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapjáról.

A kedvezményben nem részesülő szülőknek idén csak a tankönyvcsomag átvétele után kell kifizetniük a könyveket, amelyek mintegy 35 százalékkal lettek olcsóbbak 2013-hoz képest, így átlagosan 12 ezer forint körüli összegbe kerülnek. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. kedvezményes, 5–12 ezer forint közötti tanszercsomagokkal segíti a költséghatékony tanévkezdést az alsó tagozaton.

Iskolakezdés: Ezekre a kedvezményekre számítsunk

Étkezés

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók az általános iskola mind a nyolc évében jogosultak ingyenes étkezésre, továbbá július 1-jétől azok a gyermekek is, akiket nevelésbe vettek, vagy utógondozói ellátott tanulók. Ezenkívül azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők is térítésmentesen étkezhetnek, akiket fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó intézményben helyeztek el. Az 1–8. évfolyamon, továbbá a középiskolai tanulmányok idején a térítési díjból 50 százalékos kedvezményt kapnak a három- vagy többgyermekes családok és a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek.

További cikkek iskolakezdés témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top