Aktuális

Ez lett az év strandétele

A balatoni harcsa legyőzte a hekket. Ezek a győztes éttermek, strandbüfék és ételek.

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat. Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a “balatoni Fish and Chips” felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a “tájidegen” hekkel.

A befutó a Harcsa és krumpli:

 

Gyenesdiási büfé is tarolt

A zsűri további 8 vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.

Balaton alakú lángos

Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.

Lángos, de nem a Balaton alakú (képünk illusztráció)
Lángos, de nem a Balaton alakú (képünk illusztráció)

 Még több Balaton az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top