Aktuális

Kivillanó kulcscsontjával sértette meg a dress code-ot a tinilány

Extrém szigorú dress code-ot vezetett be egy amerikai középiskola. Az egyik diáklány édesanyja kiakadt.

Az amerikai Woodford County középiskola egyik diákjának édesanyját azzal hívatták be az igazgatói irodába a minap, hogy a lánya megsértette az intézmény dress code-ját. Az asszony nem egészen értette, hogy mivel, hiszen a lánya szolid, egyszerű szettben ment iskolába: felül egy világos topot és kardigánt, alul pedig farmernadrágot viselt.

Amikor az anya megérkezett az iskolába, látta, hogy több diáklány is az igazgatói iroda előtt várakozik, szintén amiatt, mert vétettek a dress code ellen. Mint kiderült, a bűnük konkrétan az volt, hogy az öltözékükből kilátszott a kulcscsontjuk, az iskolaigazgató szerint pedig ez megengedhetetlen, ugyanis a látvány eltereli a fiú diákok figyelmét.

A nő ezek után egy sálat adott a lányára, amivel eltakarhatja a kulcscsontját, ám az iskola szerint még így sem lett kellőképpen visszafogott a megjelenése. A felháborodott anya ezek után fotót készített a lánya kifogásolt öltözékeiről, és a történetet a Facebookon tette közzé.

Kivillanó kulcscsontjával sértette meg a dress code-ot a tinilány
Ezekkel a szettekkel szegte meg a dress code-ot a lány

“Ez nevetséges! A szülőket, akik fontos beosztásban dolgoznak, behívják a munkahelyükről, a diákok pedig fontos tanórákat mulasztanak el azért, mert kilátszik a kulcscsontjuk. Változásra lenne szükség” – írta az asszony a közösségi oldalon.

A bejegyzést több százan osztották meg, az iskola igazgatója ezután úgy döntött, a diákok bevonásával újragondolja a dress code-ot.

Forrás: Inquisitr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top