Aktuális

Macskák fogadták az ellenőröket a budapesti pékségben

Augusztus 20-a előtt több pékségben is ellenőrzést tartott a NÉBIH. Az egyik budapesti pékséget bezáratták, mert a kosz, pókháló, rendetlenség és penészes kenyerek mellett még két macska is fogadta az üzemben az ellenőröket.

Augusztus 20-ához közeledve több pékségben tartott ellenőrzést az elmúlt napokban a NÉBIH. Kosz, pókháló, rendetlenség fogadta az ellenőröket abban a budapesti pékségben, ahová hétfőn reggel látogattak el. Az üzembe két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben a boltoktól visszaküldött, zömében penészes péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Az új kenyér ünnepe előtt ellenőrzi a pékségeket a nébih

Az üzemben a nyomon követési rendszert nem működtették, a raktárban házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat tároltak. Több fűszerkészítménynek lejárt a minőségmegőrzési ideje, és jelöletlen zsákokban nagy mennyiségű zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.

Tekintettel a higiéniai körülményekre, a NÉBIH szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették a budapesti pékség működését. A helyszínen talált, összesen mintegy 1800 kilogramm jelöletlen és nem nyomon követhető terméket megsemmisíttették.

További cikkek pékség témában az NLCafén

Forrás: NÉBIH

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top