Aktuális

Krétabűnözés és társai: ezek a legdurvább gyerekjátékok

Látszólag ártatlannak tűnő tevékenységekkel múlatják az időt a gyerekek, pedig ha a kis oktondiak tudnánk, hogy a halállal, de legalábbis súlyos sérülésekkel kacérkodnak… Kéne is egy rendes magyar módon összeállított… nem is tudom, mondjuk illemszabálykönyv, hogy a sok kis rendetlenkedő lurkó megtanulja, hol lakik a magyarok istene.

Ilyet szól az úgynevezett Budapesti Rendészeti Főigazgatóság, az RTL Klub tegnapi híradója szerint, hogy a menekült gyerekek márpedig ne merészeljenek krétával a fővárosi és vidéki pályaudvarok aszfaltjára rajzolni, mert az, figyelj: köztisztasági szabálysértés!

Ezek nagyon veszélyes játékok, ne engedd, hogy a gyereked belekezdjen!

Nem tudom, ki hogy van vele, én a hír hallatán úgy kezdtem el káromkodni, hogy majdnem belerepedt a monitorom. Még egyszer, hogy ízlelgessük egy kicsit: köz-tisz-ta-sá-gi. Egy pályaudvaron, ahol az aszfalt már önmagától termeli a húgyszagot, igaz, ezt valószínűleg csak az utasok akklimatizálódását segítő extra szolgáltatásként vezethették be, hogy a retkes vagonokra felszállva ne hányja el magát a nagyon tisztelt utazóközönség.

Ezek nagyon veszélyes játékok, ne engedd, hogy a gyereked belekezdjen!

Amikor a MÁV nekiállt a vagonokat vadul fertőtleníteni, a legtökéletesebben a Tumblr népe fogalmazta meg a reakciót: “a menekülteknek sikerült elérni, amit eddig senkinek: takarít a MÁV!!

Szóval a végén ez a sok rettenetesen ijesztő, a munkahelyeinkre a derekukra csatolt terroristaövvel pályázó emberi veszedelem még azt is eléri majd, hogy esetleg tiszták lesznek a pályaudvarok, és nem úgy fognak kinézni, mint az Illatos úti vegyi telep?

Ezek nagyon veszélyes játékok, ne engedd, hogy a gyereked belekezdjen!

De most tényleg, ez így komoly?!?

Ha igen, az felvet egy rakás kérdést, hogy például Deutsch Tamás ellen indult-e hasonló eljárás, amikor 2011-ben Lomniczi Zoltán MTVA általi kincenzúrázása ellen – egyébként nagyon helyesen – tiltakozva ugróiskolát rajzolt az MTI épülete elé? Illetve, hogy a Budapesti Rendészeti Főigazgatóságnak nem volna-e fontosabb feladata, mint színes krétával, előre megfontolt szándékkal kis-, közép-, és nagycsoportosan elkövetett pálcikaember-rajzolás alapos gyanúját foganatosító gyerekeket cseszegetni?

Ez a különösen aljas példány egyből több színű krétával valósítja meg a köztisztasági szabálysértést! (Fotó: Tumblr.com)
Ez a különösen aljas elkövető egyből több színű krétával valósítja meg a köztisztasági szabálysértés tényállását! (Fotó: Tumblr.com)

Ha esetleg bárki azt válaszolná erre, hogy “nem”, attól kérdezném: bármelyik tetszőleges aluljáró? Bármelyik pisagőzös buszvégállomás? Cigicsikkektől és kutyaszartól bűzlő közparkok? Ha majd ez mind rendben van, szerintem akkor kéne a rendkívül veszélyes krétarajzokkal foglalkozni. Bár így belegondolva, picit már sajnálom, hogy a múlt hétvégén nem rohantam le hanyatt-homlok a viacolor térkövekre pszichedelikus mintát satírozó 4-7 éves gyerekekhez, hogy fejenként egy-egy büdös nagy pofonnal jobb belátásra térítsem a köztisztasági szabálysértő junior brigantikat. Attól majd jól megtanulnák. Mint a konzumidióta magyarok, akiknek vasárnap netán vásárolhatnékjuk támad…

További veszélyes játékok

A gyermeki illetlenkedést – illetve, hogy egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoljuk a modorvonatot: haszontalankodást – megelőzendő adnánk néhány tanácsot a gyakorló szülőknek, hogy időben észbe kapjanak, mielőtt csemetéjükből többszörösen visszaeső krétabűnöző, sorozatrajzoló, netalán deviáns művészlélek válnék.

Ugróiskola

Ha már megemlítettük, ez egy többszörösen halmozottan elítélendő dolog, hiszen eleve azzal indul, hogy a törvényekre fittyet hányó lázadó fiatalok elkövetik a köztisztasági szabálysértés vétségét, majd mindezt ünneplendő, nekiállnak szertelenül ugrándozni. Tisztára mint a bedrogozott hippik Woodstockban! Arról nem beszélve, hogy a testsúlyuk ismételt talajhoz való csapkodásával károsítják a járófelületet, aztán persze majd sírni fog a kis szájuk, amikor valamelyik kis bambának kimegy a bokája. Nem baj, közmunkára átnevelő táborba velük, ott majd megtanulják!

Bújócska

Na meg még mit nem! Hát a kiskorú brigantik még le találják taposni Micike néni büdöskéit, amíg a bokor alatt lapítanak! Eleve törvénykerülő magatartásra nevel ez a szörnyű játék, aztán majd csodálkozik a kedves szülő, amikor a gyereket adóelkerülésért elviszi a NAV, hogy arról ne is beszéljünk, amikor a büdös kölke háború és nyomor elől menekülő szerencsétleneket BÚJTATna a garázsában.

Fogócska

Menekülünk, menekülünk? Aki ilyet játszik, a brit tudósok szerint is nagyobb eséllyel válik később autós üldözés elkövetőjévé, hogy a bolti lopást, illetve az étteremben a fizetés mellőzését követő távozást ne is említsük. Szabálykövető gyerek ilyet márpedig nem játszik, és kész!

Csirigázás

Ez már eleve gyanús, mert egy rakás neve van az összefogódzkodva körbe-körbe forgós játéknak, gyanítható tehát, hogy mindenféle idegen népcsoportnak is köze van hozzá. Arról nem beszélve, hogy összefogódzkodás kell hozzá, tehát kiválóan alkalmas lehet a későbbi rendbontó összeesküvők kinevelésére. Ráadásul a lendületes forgolódás pro primo először balesetveszélyes, pro primo másodszor pedig szédülést is okozhat, tehát bódító, szóval kábítószer! Tiltsák be!!!

Piros pacsi

Nem elég, hogy a tévéből ömlik a vér meg a pornó, a gyerekek pedig erőszakos videojátékokkal sorvasztják az agyukat, itt ez a játék, ami nettó fizikai erőszakra nevel! Hát ütik-verik egymást, szóval előre megfontolt szándékkal elkövetett enyhe testi sértés, kezit csókolom, lehetne is akkor befáradni a bíróságra. Meg aztán mindig van egy, amelyik nem átallik visszaélni a testi fölényével, akkor meg aztán már teljesen biztos, hogy sírás lesz a vége.

Mi szóltunk előre!

 További cikkek okos magyar rendelkezésekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top