Aktuális

Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emeltek le pénzt

Több száz magyart károsíthattak meg ismeretlen csalók, akik indonéz és dominikai bankautomatákból vettek fel pénzt a Budapest Bank ügyfeleinek bankkártyáit használva.

A Budapest Bank több ügyfelét is megkárosították ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez. Egyelőre nem tudni, hányan estek áldozatul a csalásnak, az tény, hogy a tolvajok számos ügyfél bankszámláját csapolhatták meg.

A károsultak egyike a Napi Gazdaságnak mondta el, hogy kedd este nyolc óra körül néhány perc alatt egymás után 5-6 SMS-t kapott a pénzintézet automata üzenőrendszerétől. Az üzenetek arról tájékoztatták, hogy 50-60 ezer forintot vettek fel MasterCard bankkártyájával Indonéziában, Bali szigetén. Az ismeretlen csaló összesen háromszázezer forintot emelt le a panaszos számlájáról. Azért csak ennyit, mert ez volt az az összeg, amelyet a károsult a pénzfelvétel felső határaként rögzített a pénzintézettel kötött számlaszerződésben. Ennek hiányában valószínűleg a számlán lévő összes pénzét elvitték volna.

Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emelhettek le pénzt

A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de körülbelül 3 órán keresztül kellett próbálkoznia a telefonos ügyfélszolgálaton, mire végre sikerrel járt. A társaság telefonos ügyintézője szerint azért nem lehetett őket elérni, mert nagyon sokan hívták az ügyfélszolgálatot hasonló visszaélések bejelentése miatt. A károsult le tudta tiltani a bankkártyáját, és mint kiderült, szerencséjére, mert szerdán hajnalban ismét – ezúttal egy dominikai bankautomatán keresztül – próbáltak pénzt felvenni a számlájáról.

A Budapest Bank kommunikációs osztályának munkatársa megerősítette, valóban több ügyfelüket károsították meg ismeretlenek. Pontos számot egyelőre nem tudnak. Információik szerint más magyar bankokat is érint a visszaélés. A bank ígéretet tett, mindent megtesznek ügyfeleik pénzének biztonsága érdekében, és a kártyaszabályzatoknak megfelelően természetesen kárpótolják a meglopott áldozatokat

További bank, károsult témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top