Aktuális

Többen rosszul lettek a debreceni pályaudvaron kiszórt vegyszertől

Többen is rosszul lettek, amikor a debreceni pályaudvaron gyomirtót szórtak a sínek közé. A vegyszer beterítette a várakozó utasokat, akiket később mentő szállított kórházba. A MÁV szerint a kiszórt vegyszer ártalmatlan.

Fájt a tüdejük, émelyegtek, elájultak többen az egyik Debrecenből Nyíregyháza felé tartó Intercityn, miután a debreceni állomáson belélegezték a sínek közé fújt gyomirtót.

Többen rosszul lettek a debreceni pályaudvaron kiszórt vegyszertől

Gumikerekű sárga járműből fújták az egyik szemtanú szerint a vegyszert a sínek közé, amely a várakozó utasokat is beterítette a debreceni vasútállomáson. A vegyszeres gyomirtást két-három alkalommal végzik a szezonban. A MÁV szóvivője szerint éppen azért teszik ezt nappal, mert a kiszórt vegyszer nem veszélyes, ezért a pályaudvart sem kell lezárni az irtás miatt. A szemtanú ugyanakkor azt állítja a vonaton többen is rosszul lettek, ő is, a kipermetezett szertől. Az utasokat Nyíregyházán már a mentő várta, akiket a kalauz értesített. Azóta kiengedték őket a kórházból, de a vizsgálatok eredményeiről nem kaptak tájékoztatást – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

További rosszullét témájú cikkek az NLCafén

Fotó: MÁV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top