Aktuális

Megalázó bérpótlékot ajánlottak az ápolónőnek

A kormány július 1-jétől ígért több ezer forintos béremelést az egészségügyi dolgozóknak, ezzel szemben akad olyan alkalmazott, aki még 209 forintra sem számíthat.

209 forintos bérpótlékot fizet egy szociális gondozónak munkaadója az elkövetkező öt hónapra. Az egészségügyben dolgozóknak az egészségügyi tárca július 1-jétől ígért fizetésemelést, fejenként több ezer forintra számítottak. A szakszervezetek szerint mégis van, akinek még 209 forint sem jut hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Megalázó bérpótlékot ajánlottak az ápolónőnek

A KSH adatai szerint a szociális ágazatban dolgozók átlagfizetése 93 500 forint volt tavaly, ami messze elmarad a magyarországi 154 ezer forintos átlagkeresettől. Fizetésemelésre azonban nincs pénz, az egészségügyi dolgozók júliustól csupán bérpótlékot kaphatnak. Minél magasabb a végzettsége valakinek, annál nagyobb lehet a kiegészítés mértéke. A legalsó kategóriákban lévőknek ugyanakkor még 209 forint sem jut. Fizetésemelésre július 1-jétől csupán az ügyeleti rendszerben dolgozók számíthatnak, ők átlagosan bruttó 10-15 ezer forintot kapnak majd. Hogy pontosan mennyit, az csak szeptemberben derül ki.

További egészségügy, munkabér cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top