Aktuális

“Itt jó, mert nem kell félni” – menekült gyerekek a Keleti aluljárójában

Az RTL híradó stábja menekült gyerekekkel beszegetett a Keleti pályaudvarnál.

Rengeteg menekült tölti az éjszakát a Keleti pályaudvar aluljárójában, köztük tucatnyi gyerek, az RTL Híradó stábja most velük beszélgetett. Afganisztánból jöttek. Egy 10 éves lány azt mondja, jól érzi itt magát, szereti a magyar embereket, mert segítenek nekik. A kislány azt is megosztja a stábbal, hogy ő orvos szeretne lenni, több gyerek is bekapcsolódik a beszélgetésbe, van aki mérnöki, más pedig rendőri pályáról álmodik. Egy 7 éves kisfiú elmeséli, azért jöttek el, hogy tanulhassanak, pedig otthon mindenük megvolt, kertes házban éltek, de el kellett adni, mert – ahogy mondta – háború van náluk, bombáznak, és bármikor meghalhatnak.

A kép illusztráció, nem a riport idején készült
A kép illusztráció, nem a riport idején készült

A család éppen indul Németországba, a végső úti céljukhoz. A többieknek viszont még maradniuk kell. A gyerekeknek ideje lenne elaludniuk, de pont úgy viselkednek, mint bármelyik másik gyerek a világban: eszük ágában sincs még lefeküdni.

Cikkek a menekültekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top