Aktuális

Önvédelmi trükkök: hogyan védd meg magad a villamoson az ismerősöktől?

Az megvan, amikor reggel kómásan zötykölődsz a villamoson, és tuti rád talál egy ismerős? Persze semmi kedved beszélgetni, de csökkentett üzemmódban is muszáj. Tényleg udvariassági köröket akarsz futni ilyenkor?

Lássuk be, akadnak szószátyár emberek, akik szívesen csevegnek korán reggel egy ismerőssel. Vannak viszont olyanok is, akik bármit megadnának azért, hogy ne kelljen megszólalniuk. A következő életmentő tanácsokkal rájuk gondoltunk.

  • Alszom, ne zavarj! – Ha már ülsz, hajtsd a fejed az üvegnek, és csukd be a szemed. Nagy eséllyel nem akarnak majd felébreszteni, sőt az ismerős is megkönnyebbülve slisszol át a villamos másik végébe. Egyébként pedig gyűrj a fejed alá egy pulcsit, különben az akkorát fog koppanni az üvegen az egyik kanyarban, hogy senki nem hiszi el, még mindig alszol.
Önvédelmi trükkök: hogyan védd meg magad a villamoson az ismerősöktől?
  • Bocsi, belemerültem egy könyvbe! – Felszálláskor már készítsd elő az olvasnivalódat. Egy újság vagy e-book remek ismerőselhárító álca. Csak temetkezz mélyen a betűkbe, és tegyél úgy, mintha nagyon érdekeset olvasnál. Arra azért figyelj oda, hogy ne fordítva tartsd a könyvet, az e-bookod pedig be legyen kapcsolva.
  • Elő a mobillal! – A mobil igazi aduász. Többféleképpen kisegíthet a bajból a villamoson. Ha a következő megállóban feltűnik a legunalmasabb kollégád, dugd a füledbe a fülhallgatót, és meredj a kijelzőre, mintha egy zeneszámot keresnél vagy videót néznél. Ehhez a cselhez mindenképp fel kell töltened a telefont előző este. Ha elfelejtetted töltőre rakni és lemerült, imádkozz, hogy ne vegyék észre a bakit!
Önvédelmi trükkök: hogyan védd meg magad a villamoson az ismerősöktől?
  • Halaszthatatlan ügy, fel kell vennem! – Aki nem szívbajos, azt is eljátszhatja, hogy épp párjával vagy anyukájával beszél arról, ki hozza el a gyereket az oviból.
Önvédelmi trükkök: hogyan védd meg magad a villamoson az ismerősöktől?
  • Éles a fény, bántja a szemem. – Ha nincs nálad mobil, a napszemüveggel még mindig el tudod takarni az arcod. Ez esős időben probléma lehet, de a cél érdekében érdemes megfontolni a dolgot.

És ha ezek a praktikák valamiért nem hoznák meg gyümölcsüket, még mindig átpattanhatsz a másik vagonba. További bonyodalom csak abból adódhat, ha villamoson utazol, de a régebbi fajtákon. Ebben az esetben azt kell eldöntened, keresed-e a kontaktust ismerősöddel, vagy rábízod magad a sorsra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top