Aktuális

Ha nagy a hűtőd, akkor mi a bajod a vasárnapi zárva tartással?

Baldauf László, a CBA-csoport vezetője megmondta, hogy miért kell örülni a vasárnapi zárva tartásnak. Hát... Ezzel aztán jól ki vagyunk segítve.

Én egyébként jól bírom ez emberi hülyeséget, megedzett az élet. Nem vagyok beletörődő típus, de csak azon húzom fel magam, amin változtatni tudok, vagy legalább egy szikrányi esély van a változtatásra. Baldauf László Heti Válaszban adott interjúja viszont az agyvérzés szélére sodort. Mert majd ő tudja, hogy mi tesz engem boldoggá… Mert ő már 60 éve a kereskedelemben dolgozik, és ebből egyenesen következik, hogy tisztában van vele, hogy mi a legjobb a családomnak és nekem. Na meg persze azt is tudja, hogy 2015-ben a hűtők olyan korszerűek, hogy simán kibírja bármelyik család vásárlás nélkül.

Zárom a hűtőt, mert vasárnap nincs bolt!
Zárom a hűtőt, mert vasárnap nincs bolt!

És igen, innen már csak egy lépésre vagyunk a bezzeg az én időmben még zsírral tartósítottunk és egymás kiflivégét rágtuk típusú érveléstől. Elnézést, kedves László, de azt nyilván nem tudja, hogy nemcsak az élelmiszerboltokat zárták be vasárnapra. És úgy egyébként, ön intézett már valaha hétvégi bevásárlást egy egész családnak úgy, hogy közben ebédet főzött, szandált vett a gyereknek (A gyerekek nőnek, tudta? Ijesztőbb, mint a vasárnapi zárva tartás…), elment a barkácsboltba szögbelövőért, megvette a könyvesboltban a nagyinak az új Danielle Steel-könyvet – ő ugyan megvette volna magának hétköznap, csak naponta jár a reumaosztályra időpontért, de ez egy másik kérdés… Meg úgy egyáltalán, hisz ön abban, hogy a vasárnapi zárva tartás, amire olyan büszke, megmenti a családokat?

Menetrend szerinti idegbaj szombaton

Én lennék a legboldogabb, ha emiatt kevesebb lenne Magyarországon a válás. De higgye el, nem így lesz. Sőt én például gyakran ordibálok szombaton, hogy gyere már, drágám, ne tökölj a fúrógépeknél, különben nem lesz se szandál, se ebéd, se könyv. Aztán estére már nagyon bánom, hogy türelmetlen voltam, ezért egész vasárnap kompenzálok. Igazából nem érdekelne az egész fúrógépes tökölés, és nem sürgetnék én senkit, de hát hiába, a menő hűtőnek a vasárnapi zárva tartáshoz sajnos semmi köze nincsen.  Egy biztos, ha a férjem elhagy, abban nagy része lesz annak, hogy szombaton türelmetlen és frusztrált vagyok a vasárnap miatt. Egy vicc az egész, főleg azért, mert ezt a vasárnapi “ügyletet” egyébként miattunk, a családokért csinálták, most meg ebbe megy tönkre a család. És akkor még a tönkrement vécénkről nem is beszéltem, amit azért nem mertünk megszerelni vasárnap, mert féltünk, hogy ha valamilyen alkatrészért el kell ugranunk, akkor nem lesz hova. A víz meg egész nap folyt, megállás nélkül, miközben Afrikában…, de sebaj, mert mi eközben nagyon szerettük egymást…

Még több információ a vasárnapokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top