Aktuális

A Facebook már akkor is felismer, ha nem látszik az arcod

Azt hitted, hogy ha nem látszik az arcod a fotón, akkor a Facebook nem tud beazonosítani? Nos, Zuckerbergéknek már ez sem akadály többé.

A Facebook szakemberei kidolgoztak egy algoritmust, mely akkor is képes beazonosítani a fotókon látható személyeket, ha azoknak egyáltalán nem látszik az arcuk a képen. Az új algoritmus az arcvonások hiányában más jellegzetességekről, így például a testtartásunkról, az öltözködésünkről ismer fel, akár hátulról is. A fejlesztők 40 000 nyilvános fotón futtatták le az algoritmust, a végső verzió 83 százalékos pontossággal azonosítja be a felhasználókat.

A Facebook már akkor is felismer, ha nem látszik az arcod

Az algoritmust egyelőre csak kísérleti jelleggel vezették be a Facebookon, ám máris komoly vitákat kavar, mivel a magánélet védelmének szempontjából meglehetősen kényes kérdéseket vet fel. Hiszen, ha például kitakarod az arcodat egy fotón, vagy háttal fordulsz a kamerának, azt az esetek többségében nem véletlenül teszed. Nem beszélve arról, hogy ha észre sem veszed, hogy lefotóztak…

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top