Aktuális

Tatai gyermekgyilkosság: perel az apa

A 8 éves Laurát saját édesanyja gyilkolta meg egy tatai panzióban. A gyermek apja nyilatkozott a Fókusznak, szerinte a gyilkosság megelőzhető lett volna.

Laura egy házasságon kívüli futó kapcsolatból született. Az apának felesége és felnőtt fiai vannak. A feleség elfogadta, hogy a férjének született egy lánya, sajátjaként szerette, így Laurának szerető családja volt.

A gyermek felügyeleti jogát a bíróság az anyának ítélte, annak ellenére is, hogy az asszony labilis idegzetű volt, pszichiátriai kezelés alatt állt, alkoholista volt, ráadásul korábban már fenyegetőzött öngyilkossággal és gyilkossággal is. 2012-ben SMS-t küldött az apának, hogy öngyilkos lesz a gyerekkel együtt. Az kislány óvodájából is jelezték, hogy az anya részegen ment a gyerekért, és a kocsmába is magával vitte. Az apa mindezt jelezte a gyámhatóságnak, de nem történt semmi.

A nő a húsvéti hosszú hétvégén vitte el a kislányt, az apa többször is érdeklődött telefonon, hogy minden rendben van-e, de a második nap már csak kitérő választ kapott, sejtette, hogy baj van, ezért értesítette a rendőrséget, és maga is keresni kezdte a lányt. A negyedik napon találták meg őket. Az anya valószínűleg már az első napon elkövette a gyilkosságot, utána pedig bezárkózott a holttesttel.

“A bírósághoz fordultam, de a bíróság az anyának ítélte a gyereket. Nem tudtam semmit tenni. Nem érzi az ember, hogy a gyereket védenék, semmit nem csinálnak. tragédiáknak kell történni, hogy intézkedjenek. Most egy belső vizsgálatot indított el a gyámhatóság… De föl fogják tudni támasztani a gyereket? Nem! Akkor mit érek a belső vizsgálattal?! Akkor kellett volna lépni!” – mondta a Fókusznak Feje Ervin, a meggyilkolt kislány apja. Feje Ervin bepereli a hatóságokat, és bízik benne, hogy ennek hatására valami megváltozik, és mások nem kerülnek majd ilyen helyzetbe.

 

Cikkek a tatai gyermekgyilkosságról az NLC-n:

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top