Aktuális

Új, fizetős üzleti iskola miatt szűnhet meg a Wallenberg Szakközépiskola

Új, fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban, így belátható időn belül konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is. Az új iskola érinti a Raoul Wallenberg Szakközépiskola épületét is.

A Világgazdaság szerdai cikkében ismerteti, hogy egy határozat szerint a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, mindehhez felajánlotta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatt található ingatlant, ahol  jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, amit a Ludovika térre költöztetnének, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

A Ludovika tér 1. szám alatt lévő épületet direkt a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola részére újították fel korábban. Az iskola, ahol egészségügyi képzés is folyik 2004-ben költözött az épületbe. 2007-ben egy hasonló átszervezéskor több kiemelkedő minőségű egészségügyi szakiskolát is egybeolvasztottak a Raoul Wallenberggel, így lényegében a fővárosban csak a Ludovika téren folyik minőségi egészségügyi szakképzés, ahol a körülmények és a felszereltség is adottak a magas szintű oktatáshoz.

Új fizetős business school miatt szűnhet meg a Raoul Wallenberg Szakközépiskola

Az új business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulhat meg, piaci szereplők hozzák létre. A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top