nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Magáncsőd: és a közműtartozásokkal mi lesz?

Magáncsőd: és a közműtartozásokkal mi lesz?

Sokkal több embernek van közműtartozása, mint problémás banki hitele. Rajtuk is segít a magáncsőd?
NLCafé
f Ajánlom

Tegnap kezdődött meg az Országgyűlésben a magáncsődről szóló javaslat vitája – írja az mno.hu. Fontos tény: Magyarországon több mint háromszor annyian tartoznak a közműszolgáltatóknak, mint a bankoknak. Ez a probléma egymillió embert érint. Számukra mégis csak 2016 októberétől lesz elérhető a magáncsőd intézménye.

Várhatóan idén ősztől vezetik be a sokak által vitatott magáncsődöt, ami a jelenlegi formájában 20-25 ezer adósnak jelenthet valódi segítséget, emiatt nem igazi gyógyír az adósságválságra. Szakértők szerint komoly problémát fog okozni a kilakoltatási moratórium őszre tervezett feloldása, mivel a kényszerértékesítések becslések szerint százezer embert érinthetnek, és ezeknek az adósoknak a java érdemi segítség nélkül fog szembenézni a helyzettel.

Azok sem járnak túl jól, akik igénybe vehetik a héten tárgyalt magáncsődöt: szinte biztos, hogy érezhető életszínvonal-esés következik be náluk. Fontos kérdés, hogy a családoknál maradó jövedelem elég lesz-e méltányos életszínvonal megtartására.

Megosztás Facebookon