nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Komoly bírságra számíthat, aki elmulasztja a parlagfű irtását

Komoly bírságra számíthat, aki elmulasztja a parlagfű irtását

A parlagfüvet még a virágzás előtt ki kell irtani, figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. Komoly bírságra számíthat, aki június 30-ig nem tesz eleget a kötelezettségének.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A parlagfű elleni védekezést a virágzás előtt el kell kezdeni – figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. A védekezési kötelezettség elmulasztását az illetékes hatóság 15 ezer és 5 millió forint közötti bírsággal sújthatja.

Június 30 után bírságra számíthat, aki elmulasztja a parlagfű írtását

A földtulajdonosoknak és földhasználóknak június 30-ig el kell végezniük a parlagfű irtását, megakadályozva a virágbimbók kialakulását. A parlagfű jelenleg is csírázik az országban, a növények fejlettsége eltérő, a legfejlettebb növények már 30-35 centiméteresek.

A parlagfű elleni védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat, ezért a minisztérium javasolja, kérdéseikkel forduljanak a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereihez, vagy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz, akik segítenek a parlagfű elleni védekezés leghatékonyabb és legmegfelelőbb módszereinek kiválasztásában.

További cikkek parlagfű témában az NLCafén:

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon