nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Gyermekétkeztetés: nyáron kétszázezer gyerek éhezik

Gyermekétkeztetés: nyáron kétszázezer gyerek éhezik

A nyári gyermekétkeztetés azért fontos, mert a szünidőben éhezik a legtöbb gyerek. Ők a kríziséhezők.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Becsült adatok szerint Magyarországon 30-50 ezer éhező gyermek él, és kétszázezren lehetnek, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez, azaz kríziséhezők – olvasható az inforadio.hu-n. Ilyen időszak például a nyári szünidő, ezért ekkor kiemelt jelentősége van az ingyenes gyermekétkeztetésnek.

Idén 3 milliárd forint jut a nyári ingyenes gyermekétkeztetésre, ez az összeg 141 ezer rászoruló gyerek étkeztetését fedezi a szünidő alatt. Az összegre közel 1500 önkormányzat pályázott. A tervek szerint jövőre kötelezővé tennék minden önkormányzat számára a nyári gyermekétkeztetést, a kormány biztosítaná a szükséges forrást.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon