Aktuális

Egy hét, és kezdődik a nyári szünet

Június 15-én csengetnek ki utoljára a diákoknak iskolákban, és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A gyerekeket számtalan táborozási lehetőséggel várják a szünetben.

Az idei, 181 napból álló tanév hivatalosan június 15. hétfőig tart, de több iskolában ezen napon már csak sportprogramokat és egyéb foglalkozásokat tartanak. Az általános iskolákban 760 ezer, a szakiskolákban 106 ezer, a speciális szakiskolában 8200, a gimnáziumokban 188 ezer, a szakközépiskolákban 205 ezer tanuló számára szólal meg utoljára a csengő jövő héten hétfőn, és megkezdődik nyári szünet.

Egy hét és kezdődik a nyári szünet

Táborozási lehetőségek a nyári szünetben

Számos táborozási lehetőséggel várják a diákokat a vakáció két és fél hónapja alatt az ország egész területén. A hétfőtől péntekig tartó napközis táborok ára átlagosan 18-20 ezer forint között mozog, míg az egyhetes, bentlakásos táborokért átlagosan 30-35 ezer forintot kérnek. Ugyanakkor óriási eltérés lehet a különböző táborozási lehetőségek között, hiszen akadnak napközis táborok, amelyekért mindössze 8 ezer forintot kérnek, de olyan lehetőség is található, ahol ennek az árnak a tízszeresét kérik el öt napra. Bentlakásos tábort már 12 ezer forintért is találhatnak a szülők, de a felső határ a 180 ezer forintot is elérheti.

Népszerű diákmunkák a nyári vakáció alatt

A nagyobb diákok szívesen vállalnak munkát a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai feladatok mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉsz) szakemberei azt tanácsolják, lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát. A nyelvismerettel és némi szakmai tudással rendelkező diákok tudnak a legkönnyebben elhelyezkedni, és többnyire ezekért a munkakörökért kínálják a legmagasabb fizetéseket is.

Az új tanév szeptember 1-jén kezdődik.

További cikkek nyári szünet témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top