Aktuális

Felfüggesztették a brutálisan eljáró közterület-felügyelőket

Felfüggesztették azokat a közterület-felügyelőket, akik néhány napja brutálisan bántak el egy bliccelő utassal a Boráros téren. A fiút mentővel vitték kórházba.

Hatalmas felháborodást keltett a közterület-felügyelők brutális intézkedés a 4-es és 6-os villamos Boráros téri megállójában. Az ellenőrök egy fiatal férfit bliccelésért taszigáltak, bántalmaztak, szembe fújtak spray-vel; a bűne a bliccelésen túl annyi volt, hogy el akart menni a helyszínről. Az esetet a döbbent utazóközönség végignézte, közülük néhányan fotókat és videókat készítettek az esetről. A fiatal férfit mentő vitte kórházba.

Felfüggesztették a brutálisan eljáró közterület-felügyelőket

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság az intézkedésben részt vevő köztereseket felfüggesztette állásukból, és vizsgálatot indított ellenük – írja a Borsonline.

A lefolytatott belső vizsgálat megállapította, a közterület-felügyelők által alkalmazott kényszerítő intézkedések jogszerűsége, szakszerűsége és arányossága megkérdőjelezhető – áll a Rendészeti Igazgatóság levelében. A Boráros téri intézkedések miatt tovább szigorítják a szabályokat. A közterület-felügyelők elismerték, jogszerűtlenül jártak el.

További cikkek BKV témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top