Aktuális

Döbbenet! Gázspray-vel fújtak le egy utast a közterület-felügyelők

Legkésőbb a Boráros téri eset óta mindenkiben megérhetett a gondolat: nem éri meg a BKV járművein bliccelni, simán gazspray-be és gumibotba szaladhat az ember.

A Facebookon tették közzé azokat a képeket, amiken intézkedő jegyellenőrök, közterület-felügyeletesek és egy gazspray-vel lefújt utas láthatók. Utóbbinak még a hátára is rátérdeltek, mert ellenállást tanúsított.

Döbbenet! Gázspray-vel fújtak le egy utast az ellenőrök
fotó: Facebook

Hab a tortán, hogy az egyik ellenőr kezében egy tonfa is látható, ami azonban a BKK közleménye szerint nem az ellenőré, hanem egy vele együtt intézkedő közterület-felügyelőé volt – olvasható a hvg.hu-n. Időközben a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság megerősítette: tényleg lefújták könnygázspay-vel az utast, a közterület-felügyelőket pedig felfüggesztették, mert lehet, hogy hibáztak. A közleményből az is kiderül, hogy az ellenőrök nem avatkoztak be a dulakodásba, amikor is hárman fogták le az utast úgy, hogy a hátára térdeltek. 

Döbbenet! Gázspray-vel fújtak le egy utast az ellenőrök
Fotó: Facebook

A BKK azt is közölte, nem tudják, miért volt szükség a kényszerintézkedésre és gázspray bevetésére, mindössze annyit lehet tudni, hogy az utas nem igazolta utazási jogosultságát, leszállt a villamosról, és próbált elmenni – vesztére, mert a közterületesek visszatartották. Mindenesetre a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál szakfelügyeleti ellenőrzés keretében az ügy felülvizsgálatát rendelték el.

Még több BKV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top