Aktuális

Megmenekült a zalai autistaotthon

Néhány nap alatt csaknem 6 millió forintot adományoztak a tönk szélére került intézmény számára. Így együtt maradhatnak az otthon lakói – legalábbis pár hónapig.

Önzetlen adományozók mentették meg a boncodföldei autistaotthon lakóit – számolt be az RTL Klub Híradója. Egy héttel ezelőtt mi is írtunk arról, hogy a 11 autista fiatalt ellátó bentlakásos otthon a tönk szélére került. Adótartozást halmoztak fel és májusban már a bérek hatvan százalékát sem tudták kifizetni az intézmény dolgozóinak. De néhány nap alatt nagyot fordult velük a világ.

A most összegyűlt pénzből nyár végéig tudják ellátni az autista gyerekeket. Utána újra bajba kerülnek, ha nem emelkedik az állami normatíva összege.

Magyarországon mindössze két olyan intézmény van, ahol az autista gyerekekre és fiatalokra 24 órában vigyáznak: az egyik Miskolcon, a másikat pedig az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány működteti Boncodföldén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top