Aktuális

Hajrá csajok! Vezetnek a nők a felsőoktatásban

Több a nő, mint a férfi, népszerű az ösztöndíj, elenyésző a külföldiek aránya. A felsőoktatási gyorsjelentés következik.

Az idén is több nő jelentkezett a felsőoktatásba, mint férfi – közölte az MTI. A felvi.hu gyorsjelentése szerint a jelentkezők 55 százaléka nő, 45 százaléka férfi, a felvételziők átlagéletkora pedig 23,6 év. A felsőoktatási helyekre 98%-ban magyar állampolgárok pályáznak, a külföldiek főként Szlovákiából, Szerbiából, Romániából és Ukrajnából érkeznek

A jelentkezők mintegy kétharmada első helyen alapképzési szakot jelölt meg, a mesterképzést preferálók aránya 20, az osztatlan képzést választóké 10 százalékos. A munkarendek közül a nappali a legnépszerűbb, a jelentkezők csaknem háromnegyede (73 százalék) ezt preferálja. Talán nem meglepő, hogy a diákok 87 százaléka első helyen ösztöndíjas képzésre szeretne bejutni. Alapképzésben és osztatlan képzésben a gazdaságtudományok, valamint a műszaki terület emelkedik ki, mesterképzésben viszont a pedagógusképzés és a bölcsészettudomány is népszerű volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top