Aktuális

Na, vajon ki a leggazdagabb magyar?

Segítünk: a 100 leggazdagabb magyar listájának első helyén öt éve nincs változás.

Csányi Sándor vezeti a 100 leggazdagabb 2015-ös listáját – derül ki a napi.hu gondozásában immáron 14. alkalommal megjelenő kiadványból. Az OTP vezére tavaly újabb 15 milliárddal gyarapította vagyonát, így most 165 milliárd forintos tőkével végzett az élen. A második helyet a tavalyi évhez hasonlóan Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa szerezte meg. Igazi meglepetés, hogy a tavalyi 2014-es harmadik helyezett, az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György idén csak a hatodik helyen végzett. Helyette Várszegi Gábor, a Fotex-csoport főtulajdonosa került a dobogó harmadik helyére.

A legbefolyásosabbak – itt volt változás

A vagyon persze nem minden. 2014 után idén is elkészült egy szigorúan szubjektív lista az ország legbefolyásosabb embereiről. Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a listát továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti. Őt egy ismerős név követi, Csányi Sándornak ebben a rangsorban meg kell elégednie a dobogó második fokával. A harmadik helyre Lázár Jánost sorolták a lista készítői, aki Simicska Lajost taszította le innét, egészen a kilencedik helyre. A két lista különbözőségéből kitűnik: vannak olyan befolyásos emberek, akik vélhetően nem rendelkeznek tízmilliárdokban mérhető vagyonnal, mégis jelentős hatást gyakorolhatnak Magyarország gazdasági és társadalmi életére.

Kelet-Magyarország a leggazdagabb

Érdemes egy pillantást vetni a regionális listákra is, amelyekre minimum 2 milliárdos vagyonnal lehetett felkerülni. A legtehetősebb régiónak Kelet-Magyarország számít, az ott élő és munkálkodó 47 személy összvagyona 522 milliárdra tehető. A második helyen Nyugat-Magyarország áll: itt 42-en rendelkeznek jelentősebb vagyonnal, amelyek összegét 387 milliárdra saccolják. Dél- és Közép-Magyarországról 46-an kerültek fel a regionális listára, együttes vagyonuk 327 milliárd forintot tesz ki.

Nem vagy rajta a listán? Sebaj, álmodozz egyet Lajcsival a sok pénzről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top