Aktuális

Bíznak a fiatalok a sikerben és a hazai elhelyezkedésben

Megérkezett a mai jó hír: a magyar fiatalok nagy része biztos abban, hogy sikeres lesz! Ráadásul többségük itthon képzeli el a jövőjét.

A Bridge Budapest nonprofit egyesület megbízásából 20 és 35 év közötti magyar fiatalok körében készítettek reprezentatív kutatást – írja az inforadio.hu. A megkérdezett nyolcszáz fő 85 százaléka biztos abban, hogy sikeres lesz az életben, 65 százalékuk pedig hazai elhelyezkedésre számít. Bizakodásra ad okot, hogy a kutatásban részt vevők 58 százaléka elégedett jelenlegi munkájával.

Amikor arról kérdezték őket, hogy gondoltak-e már saját vállalkozás indítására, kétharmad részben igennel válaszoltak, csaknem felük pedig kifejezetten gyakran gondolkodik ezen a lehetőségen. A külföldi munka persze még mindig vonzó, már csak a magasabb jövedelem, a tapasztalat és a nyelvtanulás miatt is. A fiatalok 48 százaléka hajlandó lenne, 41 százalékuk pedig kifejezetten szeretne külföldön dolgozni a következő 5-10 évben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top