Aktuális

Balaton Napja: ezzel a rendezvénnyel indul a strandszezon

A Balaton Napja rendezvényeivel ünnepeljük azt a tényt, hogy az előszezonban melegebb a magyar tenger vize, mint az Adriáé. És ez még nem minden.

Ezentúl a Balaton Napja lesz a strandszezon megnyitója, amelyet minden év első olyan pénteki napján tartanak meg, amikor a tó hőmérséklete eléri a 20 fokot – olvasható az inforadio.hu-n. Szerdán a tó vize 17 fokos volt, idén leghamarabb jövő héten tarthatják meg a rendezvényt. Főként környezettudatossági programokkal várják az érdeklődőket, amelyekkel felhívják a figyelmet a tó ökológiai védelmének fontosságára.

Remélhetőleg jövőre még több település csatlakozik a rendezvényhez, akkor már a híres balatoni borokat és a régióra jellemző ételeket is megkóstolhatjuk az eseményen a tervek szerint. Előszezonban amúgy sem érdemes túlgurulni az M7-esen: az isztriai parton a víz jelenleg két fokkal hidegebb a Balatonénál.És különben is, csak a mi tengerünkhöz írtak ilyen szuper slágert:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top