Aktuális

Nepáli földrengés: 8 nap után élve húztak ki a romok alól egy 101 éves férfit

Még 8 nap után is bukkantak túlélőkre.

Élve szabadítottak ki 3 embert a romok alól Nepálban a pusztító, több mint hétezer ember halálát követelő földrengés után 8 nappal – közölte vasárnap a nepáli kormány. A katasztrófa újabb túlélőire – két férfire és egy nőre – egy Katmandutól mintegy 60 kilométerre nyugatra fekvő hegyvidéki falu közelében bukkantak rá a mentőcsapatok. A rendőrség közlése szerint az egyik férfi 101 éves, őt a háza romjai alatt találták meg. A túlélőket egy közeli katonai kórházba szállították.

A hatóságok már nem számítottak arra, hogy további túlélőkre bukkannak a múlt szombati földmozgás után, amely legkevesebb hétezer halálos áldozatot követelt Nepálban és a szomszédos Kínában és Indiában.

Ugyancsak vasárnap a dél-ázsiai ország pénzügyminisztere kijelentette, hogy “sokkal magasabb lesz” a földrengés halálos áldozatainak végleges száma, mint amennyiről jelenleg tudunk. “Vannak olyan falvak, amelyekbe még nem tudtunk eljutni, noha tudjuk, hogy bennük minden lakóház romba dőlt” – mondta Ram Saran Mahat. “Úgy gondoljuk, a halottak végleges száma sokkal magasabb lesz” – közölte a tárcavezető, hozzátéve, hogy folyamatosak az utórengések, amelyek újabb áldozatokat szedhetnek.

A legfrissebb adatok szerint a természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma elérte a 7040-et, a sérülteké pedig a 14 123-at. Az ENSZ azt közölte, hogy a 28 millió lakosú Nepálban nyolcmillió embert sújtott a földrengés, közülük 1,7 millió gyereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top