Aktuális

Nepál a földrengés előtt és után – videó

Ilyen volt Nepál a földrengés előtt, és ilyenné vált utána. A videót a Google Earth felvételeiből állították össze.

Nepál a földrengés előtt és utána. A Google Earth fájdalmas felvételei az UNESCO világörökségének részét képező himalájai Katmandu-völgyről.

 

Nepal Quake: a Google Earth tour of the destruction

In this video, reported.ly’s Andy Carvin gives a Google Earth tour of the #NepalQuake, from the UNESCO World Heritage sites of the Kathmandu Valley to Mount Everest.

Posted by reported.ly on 2015. április 26.

 Forrás: Facebook

 

A Baptista Szeretetszolgálat jelezte, hogy a Rescue 24 két vezetője, aki korábban több nemzetközi mentésben vett már részt, elindult Nepálba. Amerikából, Ausztráliából, Japánból is érkeznek segítőcsapatok Katmanduba, a nemzetközi egység a magyarok vezetésével segíti a mentést. A földrengés utáni kritikus első három nap, amikor még nagy eséllyel találnak túlélőkre, hamarosan letelik, de előfordult, hogy a földrengés utáni ötödik napon is mentettek ki embereket a romok alól. A 7,9-es erősségű szombati földrengés a legsúlyosabb katasztrófa volt Nepálban az utóbbi nyolcvanegy évben. A romba dőlt épületek között van a 19. században épült, kilencemeletes Dahara-torony, amely az UNESCO világörökségi listájára is felkerült. A legfrissebb hivatalos adatok szerint a himalájai földrengés halálos áldozatainak száma eléri a 3300-at.

 

További cikkek földrengés, Nepál témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top