Aktuális

Éden Hotel: mi ez, ha nem zaklatás? Kis híján nemi erőszak történt

Az Éden Hotel a nemi erőszak határán táncolt, de a szexuális zaklatás fogalmát mindenképpen kimerítette péntek esti adásában. Következményről egyelőre nem tudni...

Súlyos jelenetet adott le a TV2 a pénteki Éden Hotel egyik érdekesnek szánt eseményeként. És a dolog több szempontból is megdöbbentő. Sajnos abban nincs nagy meglepetés, hogy ilyesmi a való életben márpedig megtörténik, arra viszont nehezen találunk szavakat, hogy a TV2 jónak látta ezt a jelenetet levetíteni, és hogy egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy lett volna bármilyen büntetés vagy következmény.

A szex nem kötelező

A műsor legújabb játékosa, Gábor, kis híján megerőszakolta Éden Hotel-béli párját, Nórit. Azoknak, akik nem követik nyomon ezt a realityt: a játékosok párokba rendeződve játszanak a fődíjért. Közös szobában, közös ágyban alszanak, csak az maradhat játékban, aki a párválasztó ceremóniák alkalmával partnerre talál. És hogy azután akár intimebb viszony is kialakul-e köztük, az már persze rajtuk múlik. Normális esetben természetesen mindkét félen.

Az előzmények

Nóri sok kommentelő szerint hibát követett el. Néhány nappal a párválasztás előtt ugyanis (amikor Gáborral még nem egy szobában aludtak), kis híján lefeküdt a sráccal, és végül azzal állította le, hogy egyelőre nem akar ennyire közeli viszonyt, majd talán csak akkor, ha netán egy párt alkotnak. Sokak szerint tehát ez a mondat vezetett el odáig, hogy Gábor ígéretnek vegye az aktust, ezáltal pedig feljogosítva érezze magát arra, hogy az első, hivatalosan is közös estéjükön többször is agresszívan másszon rá a lányra, aki aztán még másnap is sírva beszélt az eseményekről.

Miért ne gondolhatná valaki meg magát?

Csakhogy Nóri nem tett ígéretet, nem írt alá erre vonatkozó szerződést és nem kötelezte el magát a szexuális aktus mellett. És ha mégis ígéretet tett volna – bár ez meglepően hangozhat egyeseknek –, akkor is létezik olyasmi, hogy az ember meggondolja magát. Igen, akkor még jó ötletnek tűnt, másnap pedig már nem. Van ilyen. Szexben, kapcsolatban, munkában és bármi egyébben is.

Ez egy játék. De határok itt is kellenek!

Nem, nem vagyok harcos feminista. Távol áll tőlem az, hogy minden területen férfi-nő jogharcot keressek az igazság bajnokaként. Amikor Gábor a riportszobában néhány korábbi alkalommal elmondta, hogy ő bizony csak játszik Nóra érzelmeivel, és hogy kihasználja akár a szexet is a bent maradás érdekében, hát nem hördültem fel. Ez egy ilyen játék, aki pedig vállalja, hogy részt vesz benne, annak pedig nyilván kalkulálnia is kell ezzel. Az erőszakoskodás viszont egészen más téma. És ha azt látom, hogy egy szórakoztatónak szánt műsor péntek este hosszan mutatja, amint a lánynak szó szerint le kell rugdosnia magáról az egyre agresszívabb pasit, a pasi pedig erre végül a lehető legprimitívebb ordibálással és ócsárlással reagál, akkor igenis felháborodom. Még jó, hogy nemi erőszak végül nem történt.
Szerződésben vállalták volna a szexet az Éden Hotel játékosai? Erősen kétlem. Vállalták a húzós helyzeteket, amikor a műsorba kerültek? Valószínűleg igen, de azért nyilván van egy határ. Úgyis előre megrendezett minden ilyesmi, tehát a szereplők csak eljátszották? Igen, sokak szerint a realityk valójában forgatókönyv szerint készülnek. Ez többnyire nem igaz, de ha valami csoda folytán erre a jelenetre mégis igaz lenne, annál rosszabb. A műsor ugyanis a reality műfajába tartozik, tehát joggal értelmezi mindenki valódi eseményekként a látottakat. 

Hol marad a büntetés?

Az Éden Hotel eddigi epizódjaiban pofonért kizárás járt, provokálásért büntetés, ja, és a dohányzást is módszeresen kikockázzák. Úgy tűnik viszont egyelőre, hogy ez az eset nem végződött kizárással. Az előzetes alapján ugyanis az látszik, hogy Gábor ugyan ki van borulva másnap, viszont az esti órákban, tehát nem kellett a következő napon elhagynia a játékot a tettének eredményeként. És ehhez csak gratulálni tudok.

Az ominózus jelenet 03:49-től látható:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top