Aktuális

Vége a temetések alatti sztriptíznek!

Kínában meglehetősen bizarr szokás uralkodik: a temetési szertartások közben sztriptíztáncosok lépnek fel. Ennek, úgy tűnik, mostantól vége, a kulturális miniszter ugyanis betiltja az előadásokat.

Kínában a gyászoló családok alaposan megszervezett szertartással búcsúztatják az elhunytat, és gondoskodnak a megjelentek szórakoztatásáról is. Az ország keleti tartományaiban ehhez sztriptíztáncosokat is alkalmaztak.

Az utóbbi időben ugyanakkor több olyan fotó kering az interneten, amely alig felöltözött lányokat ábrázol a temetkezési szertartáson. A Wall Street Journal szerint a sztriptíztáncosnők még kígyót is bevetettek a gyászolók szórakoztatása érdekében. Mivel egyre nagyobb figyelmet kaptak ezek a temetkezési szertartások, a kínai kultuszminiszternek kellett közbelépnie, és betiltania a hasonló előadásokat.

Vége a temetések alatti sztriptíznek!

A minisztérium ígérete szerint máris keményen fellépett a “vetkőzős temetkezési piac” ellen. Februárban egy idős úr temetésére szervezett két és fél órás sztriptízelőadásért kiszabott bírság a gyászoló családnak több mint 11 ezer dollárjába került.

Kínában, ha valaki hosszú életet élt, és idős korában hal meg, az a család számára ünneplésre alkalmat adó pillanat, nem a gyászról és a sírásról, hanem a háláról szól. A szórakoztatás, a vidámság jegyében vetették be a sztriptíztáncosnőket.

A helyiek nem örülnek a minisztérium szigorú intézkedésének, szerintük a hatóság fellépése tolakodó és erősen támadó jellegű.

További cikkek sztriptíz témában az NLC-n:

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top