Aktuális

János Kórház: akadályozzák a mentősöket

Értelmetlen szabály nehezíti a mentősök munkáját a budapesti János Kórházban. Mostantól ők is csak parkolójegy megváltásával hajthatnak be a kórház területére.

A TV2 Tények című műsora tudósított arról az anomáliáról, amely a budai kórház parkolójában zajlik. Korábban a mentősök elsőbbséget élveztek a parkolóba való behajtáskor, mostantól azonban nekik is kötelező parkolójegyet váltaniuk. A szabály teljesen értelmetlen, hiszen fizetniük nem kell a parkolásért. A jegyre viszont fel kell írniuk a kocsi rendszámát, és kilépéskor le kell adniuk a biztonsági őrnek.

A mentősök egyelőre értetlenül állnak az új szabály előtt. Korábban megállás nélkül eljutottak az orvosig, most akkor is meg kell állniuk, ha 3-4 kocsi áll előttük. Kritikus állapotú beteggel pedig akár 10-20 másodperc is életmentő lehet. Az Országos Mentőszolgálat nem tartja szerencsésnek a rendszert, ezért egyeztetést folytatnak a kórházzal a változás érdekében. A Tények a János Kórház véleményét is szerette volna megkérdezni, de ott nem nyilatkoztak az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top