Aktuális

Megmenekülhet a húsz éve itt élő kurd család

Hatályon kívül helyezték a 20 éve Magyarországon élő kurd család kiutasításáról szóló határozatot, külön tárgyalják az apa és a gyerekek ügyét, így kedvezőbb lehet a döntés.

Felülvizsgálatra alkalmatlannak minősítette, és hatályon kívül helyezte a bíróság a kurd származású Kaya Turan kiutasításáról szóló határozatot. A család tavaly óta küzd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, miután kiutasították őket, pedig  több mint húsz éve itt élnek, és dolgoznak. 

Pohárnok Barbara, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje szerint a mostani döntés több szempontból is kedvező fordulat az ügyben. Az apa ügyében született ítélet hatással lehet a többi családtag jelenleg sem lezárt ügyére is. Kaya Turan három gyerekének ügyét két hete kezdte tárgyalni ugyanez a bíróság. Az ő ügyükben eljáró bíró közölte, majd csak akkor dönt, ha a szülők esetében már megszületett a határozat – írja az Abcug.hu.

Forrás: abcug.hu, Magócsi Márton
Forrás: abcug.hu, Magócsi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top