Aktuális

Több a pénz a nyári étkeztetésre

Akár 10-12 ezerrel több gyerek ebédelhet ingyenesen a nyári szünidőben. Az erre vonatkozó pályázatot napokon belül kiírják.

Egy hamarosan megjelenő pályázat alapján támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a rászoruló gyerekek ingyenes étkeztetésére a nyári szünidőben – írja az mno.hu. Mivel idén 10 %-kal több forrás áll rendelkezésre erre a célra, várhatóan 10-12 ezerrel nő a kedvezményezett gyermekek száma. A cél az, hogy a mélyszegénységben élő gyerekek az óvodai, iskolai szünetben is meleg ételhez jussanak. A támogatásra minden olyan települési önkormányzat pályázhat, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él.

A szociális nyári gyermekétkeztetés napi egyszeri, ám lehetőség szerint egészséges, jórészt az adott településen és környékén megtermelt alapanyagokból készített meleg ételt foglal magában. A nyári étkeztetést nemcsak a rászorulók veszik igénybe. Az intézményesített étkeztetés megszervezése nagy segítség sok olyan családnak is, akik ki tudják fizetni az ebédet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top