Aktuális

“Nem szabad a nemi erőszakért egy rövid szoknyát hibáztatni”

Bármilyen ruhát is viselsz, az senkit sem jogosít fel arra, hogy megerőszakoljon – hirdeti egy új nemierőszak-ellenes kampány.

A Rape Crisis London nevű szervezett indította a #ThisDoesn’tMeanYes (Ez nem jelent igent) című kampányt, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy nem a nő tehet a nemi erőszakról, és nem lehet azzal magyarázni a bűncselekményt, hogy az áldozat túl kihívóan volt felöltözve.

Nem a nő tehet a nemi erőszakról

Az kampány keretében közel kétszáz nőt fotóztak le a legkülönfélébb öltözékekben, hangsúlyozva, hogy bármilyen ruha is legyen rajtuk, és viselkedjenek akárhogyan, egyikük sem érdemli meg azt, hogy megerőszakolják.

Nem a nő tehet a nemi erőszakról

“Nem szabad a nemi erőszakért egy rövid szoknyát hibáztatni. A rövid szoknya nem tud beszélni. A rövid szoknya nem tud igent mondani” – áll a szervezet közleményében.

Nem a nő tehet a nemi erőszakról

A kampány kapcsán nekem az jutott eszembe, hogy ha valami, akkor az tényleg ijesztő, hogy egyáltalán szükség van egy ilyen kampányra. Hogy nem lehet elégszer elmondani, hogy a szexuális erőszakért az áldozat nem tehető felelőssé. Pedig elég csak a pécsi rendőrség nagy port kavart tavalyi kampányára gondolni, mely szintén azt sugallta, hogy a nő tehet arról, ha megerőszakolják

Nem, nem, nem és nem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top