Aktuális

Még kevesebb női felső vezető

Új megvilágításba helyezi a KSH a 2011-es népszámlálási adatokat. Az elemzés nem fest túl jó képet a nők helyzetéről hazánkban. A felső vezetők körében még kevesebb a nő, mint tíz évvel korábban.

A KSH népszámlálási adatokat részletező új kiadványát a napi.hu vette górcső alá. Biztató adat, hogy összességében a nők körében felülreprezentáltak a különféle szellemi foglalkozásúak. Fontos azonban kiemelni, hogy a felső vezetői, illetve a magasan képzett értelmiségi pozíciókban inkább már a férfiak vannak jelen nagyobb súllyal.

A tanulmány szerint a társadalomban erősödtek a polarizációs tendenciák, a középrétegek tovább szűkültek, miközben egyre több az olyan fiatal, aki az iskolái elvégzése után nem talál magának munkát. Diplomát szerezni továbbra is jó befektetés, de nem mindegy, hogy milyen szakon. További érdekes adat, hogy mérséklődött a házaspárok száma, míg az élettársi kapcsolatoké nőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top