Aktuális

Új kórház épülhet Lipótmezőn

Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ.

Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben – írja a Magyar Nemzet. Egyértelmű, hogy az új állami kórház helyszínét Budán, a Lipótmező és a Szent János Kórház tengelyében kell kijelölni – mondta Tarlós István. A főpolgármester szerint számos szempontot kell figyelembe venni. Az egyik legfontosabb, hogy a folyamatos ellátás fenntartása érdekében ne egy működő kórház területén, hanem egy fejleszthető ingatlanon épüljön meg az új, központi egészségügyi intézmény.

Ennek a célnak az egykori OPNI II. kerületi, Lipótmezőn található műemléki épülete és 40 hektáros területe megfelel. Ugyanakkor a tárgyalásokon az is felvetődött, hogy a lepusztult állapotú, szintén jórészt műemléki védettségű Szent János Kórházat, akár ütemezve, de felújítsák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top