Aktuális

Elhunyt Kardam bolgár herceg

Életének 53. évében elhunyt Kardam bolgár herceg, II. Simeon, az utolsó bolgár cár legidősebb fia.

Kardam Szakszkoburggotszki a madridi Sanchinarro kórházban halt meg kedden, egy olyan tüdőfertőzés következtében, amelyet az évekig tartó mozdulatlanság okozhatott. 2008-ban a spanyol főváros közelében a herceg súlyos koponyasérüléssel járó autóbalesetet szenvedett, amelyből nem épült fel.

Forrás: bta.bg
Forrás: bta.bg

A Veliko Tarnovo hercege címet viselő királyfi 1962-ben született Madridban, és az Egyesült Államokban szerzett agrárközgazdászi diplomát. Felesége Miriam de Ungría y López spanyol arisztokrata volt, akitől két fia született, Borisz és Beltrán.

II. Simeon – polgári nevén Szimeon Szakszkoburggotszki – a Saxe-Coburg-Gotha dinasztia sarjaként 1943 és 1946 között Bulgária utolsó uralkodója volt, mielőtt kikiáltották volna a köztársaságot. 2001-ben tért vissza véglegesen szülőhazájába, ahol pártja megnyerte a 2001-es választásokat, és 2005-ig miniszterelnökként vezette Bulgáriát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top