Aktuális

Germanwings-légikatasztrófa: megvan a másik fekete doboz is

Öngyilkosságról tájékozódott a másodpilóta az interneten a katasztrófa előtti napokban. Előkerült Germanwings-repülőgép másik fekete doboza is.

A Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófát megelőző napokban, és legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett – közölte csütörtökön a düsseldorfi ügyészség a másodpilóta táblagépének vizsgálata után.

Megtalálták a Francia-Alpokban múlt kedden lezuhant Germanwings-repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát. Az első fekete dobozt, amely pilótafülkében elhangzott beszélgetéseket és egyéb hangokat rögzítette, már a szerencsétlenség napján megtalálták a katasztrófa helyszínén. Ennek alapján a marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak. A lehuzant repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozának elemzésétől újabb részleteket remélnek a hatóságok a katasztrófa lezajlásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top