Aktuális

Napfogyatkozás: aggódnak a szülők a gyerekek látása miatt

Napfogyatkozás-néző szemüveget, már napok óta nem lehet kapni sehol, így sokan alternatív megoldást próbáltak keresni, hogy láthassák a részleges napfogyatkozást. Sok szülő közben a gyermeke szeme világát félti.

Valóságos őrület volt a napokban a barkács-, munkavédelmi és szerszámüzletekben, mert már rég elfogyott a szaküzletekben a speciális napfogyatkozás-néző szemüveg.

Napfogyatkozás: aggódnak a szülők a gyerekek látása miatt

Rengetegen vadásztak hegesztőszemüvegre, melynek bizonyos típusait a Magyar Csillagászati Egyesület is javasolta a nagy megtekintéshez.

Sok szülő közben tart attól, hogy látáskárosodást szenved óvodás vagy iskolás gyermeke. Úgy tudjuk, van olyan iskola, ahol ma nem is kötelező bemenni a gyerekeknek. Volt, ahol aggódó szülők külön szóltak a pedagógusoknak, hogy tömeges napnézést semmiképp ne tervezzenek szemüveg nélkül. Egy óvodavezető pedig azt mondta lapunknak, több szülő kérte, hogy a gyerekét semmiképpen se engedjék ki az udvarra.

Aki kisgyermekkel élőben szeretné követni a napfogyatkozást, annak ajánljuk figyelmébe valamelyik internetes streamet, ahol veszélytelenül lehet nézni a közvetítést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top