Aktuális

Már húsvét előtti vasárnap újra kinyitnak a boltok

A vasárnapi boltzár ellenére március 29-én rengeteg üzlet kinyit majd országszerte.

A vasárnapi zárva tartásról szóló törvény hatálya alá eső üzleteknek évente öt alkalommal van lehetőségük vasárnap is kinyitni. Ebből négy alkalmat a legtöbben az adventi időszakban használnak fel, az ötödiket pedig a húsvétot megelőző vasárnap.

A hvg.hu értesülései szerint így tesz majd többek között a Tesco és a Metro. Az Auchan a helyi vásárlói szokások alapján osztotta szét a vasárnapi nyitva tartás lehetőségét. A húsvét előtti vasárnapon a debreceni, a fóti, a székesfehérvári, valamit a miskolci, József Attila utcában található Auchan lesz nyitva, viszont például az Aquincumnál található Auchan inkább majd a Sziget fesztivál idején nyit ki vasárnap, míg a csömöri és a soroksári áruház a tanévkezdés előtti utolsó vasárnapon.

A Spar szintén a helyi igények alapján dönt az adventi időszakon kívüli egyetlen vasárnap felhasználható nyitvatartási lehetőségről. A CBA szintén nem egységesen döntött, így a vásárlóknak helyben kell tájékozódniuk.

A Penny Market a lap megkeresésére úgy reagált: a nyitva tartásról az áruházlánc weboldalán lehet majd tájékozódni. A Manna-Roni cégcsoport pedig még nem határozott az ötödik felhasználható vasárnapról.

A Drogerie Markt és a Media Markt még nem döntött a kérdésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top