Aktuális

A héten már Újbudán is felszállhatunk az 1-es villamosra

Ha minden jól megy, pénteken már föllélegezhetnek kissé a Dél-Budáról közlekedők.

Bár a Rákóczi-híd januári terheléspróbája óta rendszeresen járnak villamosok az 1-es villamos Fehérvári útig meghosszabbított vonalán, utasokat azonban egészen mostanáig nem szállítottak a szerelvények. Pedig igény már bőven lett volna rá, hiszen a fonódó vonalhoz kapcsolódó munkálatok sok nehéz percet okoznak nap mint nap a környékről a városba igyekvőknek.

Az eredeti tervek úgy szóltak, hogy már év elejétől elindul a forgalom a meghosszabbított 1-es vonalon, de a dátum egyre csak tolódott. A minap az Index kérdezett rá a BKK-nál, hogy most éppen mikor tervezik a vonal üzembe helyezését. Azt a választ kapták, hogy már csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság döntésére várnak. Az utasforgalmi próbaüzem indulásának időpontját pedig kizárólag ezek után – reményeik szerint még a héten – tudják közzétenni, de konkrét napot nem említettek.

Végül a lap egyik olvasója szúrta ki, hogy a BKK Futár menetrendjében az szerepel, hogy péntek délben indul a villamos a Fehérvári úti megállóból, és 6 percenként jár majd.

Öt új megállóban szállhatnak villamosra az utasok a meghosszabbított szakaszon:

  • Fehérvári út/Etele út végállomás
  • Hengermalom út
  • Hauszmann Alajos utca
  • Budafoki út
  • Infopark

Kíváncsian várjuk, hogy összejön-e a pénteki start.

Forrás: ujbuda.hu
Forrás: ujbuda.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top