nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Tízből kilenc menedékkérőt elutasít Magyarország

Tízből kilenc menedékkérőt elutasít Magyarország

1956-ban az összes magyar menekültet befogadták a nyugati országok, ma Magyarország 10-ből 9 menedékkérőt elutasít.
NLCafé
f Ajánlom

A menedékkérők alig 2 százaléka kapja meg nálunk a nemzetközi védelmet, ehhez képest Európában átlagosan minden harmadik menekültügyi eljárás (35%) végződött pozitív döntéssel. A legtöbb kérelmet a magyar hatóság elutasítja, vagy mire elbírálják, a kérelmezők már nincsenek az országban. Bár az utóbbi időben ugyan jelentősen megugrott a menedékkérők száma, de nagy részük nem nálunk akar élni a beilleszkedés nehézségei miatt. Egyszerűen itt lépnek be az EU területére, de Magyarország számukra csak tranzitország, a céljuk Nyugat-Európa.

Kétszázezres magyar menekültáradat a határon!

Magyarországon egyébként is nagyon kevés külföldi él: ma mintegy 140 000 bevándorló él itt, akiknek négyötöde európai, jelentős részük magyar nemzetiségű, ők azok, akik munkavállalási, vállalkozási, oktatási céllal érkeztek Magyarországra.

A Tudtad-e? kampány hétfőn indult. 20 munkanapon át, 20 egyszerű és közérthető mondattal hívják fel a figyelmünket aktuális, fontos társadalmi témákra, azok jogi szabályozására. A projektben közel harminc emberi jogi szervezet vesz részt.

Forrás: tudtade.blog.hu

Megosztás Facebookon