nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Nők elleni erőszak visszaszorítása: nem szavazták meg az egyezményt

Nők elleni erőszak visszaszorítása: nem szavazták meg az egyezményt

Leszavazta az Országgyűlés azt az egyezményt, melynek célja a nők ellen irányuló erőszak minden formájának felszámolása. Az unióban évente mintegy 13 millió nő válik fizikai erőszak, 3,7 millió nő pedig erőszak áldozatává, Magyarország pedig a sereghajtók között van a statisztikák alapján.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az Európa Tanács nemek egyenlőségével foglalkozó bizottsága korábban megállapította, hogy Magyarország az Európa Tanács kilenc olyan tagállamának egyike, ahol nem garantálja törvény, hogy az ügyész a családon belüli erőszak minden formája ellen büntetőeljárást indíthasson, és a szexuális erőszak egyes formái ellen sem léphet fel az ügyészség büntetőeljárással – írja a hir24.hu.

Az Európai Unióban évente mintegy 13 millió nő válik fizikai erőszak, 3,7 millió nő pedig erőszak áldozatává, Magyarország pedig a sereghajtók között van a statisztikák alapján. A Párbeszéd Magyarország közleményben közölte: többször javasolták a családon belüli erőszak tényállásának módosítását és a teljes rendszer átalakítását, ezt azonban a kormánypárti és jobbikos képviselők folyamatosan elutasítják. Szerintük a kormány azt várja el a megfélemlített nőktől és gyerekektől, hogy maguk menjenek a rendőrségre. Az egyezményről kedden döntöttek a képviselők.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon